OPĆI UVJETI POSLOVANJA EBUTIK.HR


Prijava:

Prilikom naručivanja artikala u on-line trgovini eButik.hr nije se potrebno registrirati (prijaviti). Za kupovinu je dovoljna adresa platitelja odnosno adresa za dostavu, e-mail adresa i kontakt telefon. Uspješno poslanom narudžbom – kupovinom na web stranici suglasni ste sa svim uvjetima poslovanja koji su navedeni na web stranici internet trgovine eButik.hr.


Naručivanje:

Sve narudžbe vrše se putem on-line trgovine na www.ebutik.hr, koja je dostupna 24 sata na dan i 7 dana u tjednu. Možete birati između svih prikazanih artikala. Ako željeni artikl nije na zalihi, pošaljite nam upit na info@ebutik.hr i obavijestit ćemo vas da li je isporuka moguća. Cijene važe do trenutka objave novog cjenika na web stranici. Sve cijene artikala u internet trgovini eButik.hr su u Kn s uključenim PDV-om od 25%. Isporuka se vrši putem kurirskih službi po cjeniku objavljenom na web stranici www.ebutik.hr.

Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljen kada kupac na internet stranici preda narudžbu. Od tog trenutka su sve cijene i drugi uvjeti obavezujući kako za ponuđača tako i za kupca. Ugovor će biti pohranjen u našoj tvrtci, a pristup do njega je moguć osobno na sjedištu tvrtke, putem pošte ili E-mail-om .


Status narudžbe:

Status vaše narudžbe primit ćete putem e-mail-a. O svakom eventualnom odstupanju od vaše narudžbe biti ćete obaviješteni na e-mail adresu koju ste naveli prilikom narudžbe. Isto tako ćemo vas e-mail-om obavijestiti ako koji od naručenih artikala trenutno ne možemo isporučiti, zbog toga je važno da redovito pratite primljene e-mail-ove.


Dostavni rok:

Uobičajeni rok isporuke je od 15-20 dana. Svi artikli koje možete naručiti u internet trgovini eButik.hr su u većini slučajeva na zalihi i zbog toga ne dolazi do otkazivanja zbog nedostupnog broja, osim u iznimnim slučajevima. Ako se dogodi da naručeni artikl nije na zalihi, o tome ćemo vas obavijestiti na e-mail adresu koju ste naveli prilikom narudžbe. Za isporuke surađujemo s kurirskim službama koje osiguravaju brzu i pouzdanu dostavu paketa.


Načini plaćanja:  

Postoje tri načina plaćanja. Općom uplatnicom (uplatom na transakcijski račun), gdje novac doznačite na naš račun putem uplatnice ili internet bankarstva, plaćanje karticama putem T-Com PayWay sustava i plaćanje putem pouzeća, gdje iznos platite dostavljaču kada vam dostavi paket. Način plaćanja ne mijenja trošak poštarine i jednak je za sve vrste plaćanja trenutno. Plaćanje pouzećem je moguće samo uz isporuku putem GLS/Overseas/DPD kurirskih službi. Nije moguće uz isporuku putem Hrvatske Pošte.


Zamjena artikla:

Ako kupac, nakon što primi naručeni artikl, ustanovi da mu iz bilo kojeg razloga (prevelik, premali, itd.) ne odgovara, može ga zamijeniti. O željenoj zamjeni nas mora obavijestiti na info@ebutik.hr. Nakon što se dogovorimo s kojim artiklom ga želi zamijeniti, već isporučen artikl nam pošalje natrag, a mi mu isporučimo drugi u skladu s dogovorom, ali tek po primitku vraćenog artikla. Trošak povrata artikla do nas snosi kupac.


Odustajanje od narudžbe i ne-preuzimanje pošiljke:

Kupac može svoju narudžbu opozvati u roku od 24 sata nakon predaje narudžbe. U slučaju pravovremenog opoziva za kupca ne nastupaju nikakvi troškovi. Narudžbu opozivate putem e-maila na info@ebutik.hr. Kupac može narudžbu opozvati i kasnije, ali samo u slučaju ako paket nije poslan putem kurirskih službi.

Ukoliko odustanete od narudžbe iz bilo kojeg razloga molimo Vas javite nam u što kraćem roku putem maila kako bismo narudžbu što prije stornirali i izbjegli neugodnosti s dostavom. Kada paket pošaljemo on će biti isporučen u 90% slučajeva sljedeći radni dan, a za odustajanje od narudžbe mi plaćamo dupli trošak dostave. Hvala na razumijevanju.


Reklamacije i vraćanje artikla:

Svaku reklamaciju pokušati ćemo riješiti u korist kupca u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo u skladu s Zakona o zaštiti potrošača u roku od 14 dana od kupovine (primitka paketa) prodavatelju javiti da odustaje od ugovora bez da navede razlog za svoju odluku. Obavijest o odustajanju od ugovora može kupac predložiti putem obrasca za odustajanje od ugovora ili nedvoumnom izjavom o odustajanju od ugovora, koju pošalje na  info@ebutik.hr. Smatra se da je kupac pravovremeno poslao obavijest o odustajanju od ugovora, ako izjavu pošalje u spomenutom roku. Zatim je kupac u roku od 14 dana od takove izjave dužan kupljene artikle u nepromijenjenoj količini i obliku dostaviti  prodavatelju GERENS GRUPA d.o.o., Šenoina 2A, Brezje, 10431 Sveta Nedelja, Hrvatska. Jedini trošak koji tereti kupca je trošak povrata kupljenih artikala. Povratne pošiljke s otkupninom putem pouzeća ne preuzimamo. Smatra se da je kupac artikle vratio pravovremeno ako ih pošalje u roku od 14 dana od primitka izjave o odustajanju od ugovora.

Uz pošiljku kupac obavezno mora priložiti kopiju računa kao i broj svog transakcijskog računa IBAN (sa svim neophodnim podacima) na koji ćemo mu vratiti plaćeni iznos. Uplatu ćemo izvršiti čim pregledamo vraćeni proizvod, ali najkasnije u roku od 14 dana nakon primitka izjave o odustajanju od ugovora.

Slike/fotografije artikala koje su objavljene na web stranici internet trgovine eButik.hr su zbog specifičnosti internet trgovine digitalno obrađene, pa ne isključujemo mogućnost odstupanja nijanse boje isporučenog artikla. Do odstupanja nijanse boje može doći i zbog različite namještenosti postavki ekrana i korištenja različitih naprava za pristupanje internet trgovini. Svaki uređaj (računalo, mobilni tel., tablet PC, itd.) prikazuje boje i nijanse s određenim odstupanjem od stvarnog izgleda.


Izjava o zaštiti osobnih podataka:

Ponuđač se obavezuje na trajnu zaštitu svih osobnih podataka korisnika. Podatke korisnika će ponuđač koristiti isključivo za realizaciju primljene narudžbe, slanje informativnih i reklamnih materijala, ponuda i ostalu potrebnu komunikaciju. Od primanja informativnih i reklamnih materijala putem elektroničkih poruka (E-novosti) se možete odjaviti pritiskom na gumb "unsubscribe" na dnu elektroničke poruke. Ponovna prijava je moguća u internet trgovinu ili predajom nove narudžbe. Podaci korisnika ni u kom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama. Stranica ima namješten sigurnosni kriptografski protokol SSL za dodatni zaštitu kod prijenosa osobnih podataka.


Odjava od primanja komercijalnih i informativnih sadržaja:

Od primanja reklamnih i informativnih poruka putem maila (E-novosti) se možete odjaviti klikom na link "Odjava od E-novosti" na dnu reklamne odnosno informativne poruke. Ponovna prijava je moguća u online trgovini ili predajom nove narudžbe. Od primanja komercijalnih i informativnih SMS poruka se možete odjaviti slanjem E-maila na info@ebutik.hr, tako da u predmet poruke upišete odjava i javite nam telefonski broj koji želite odjaviti od primanja poruka. Ponovna prijava je moguća s predajom nove narudžbe u online trgovini.


Tvrtka:

Tvrtka GERENS GRUPA d.o.o. je upisana u Sudski registar Republike Hrvatske, Trgovačkog suda u Zagrebu 17. 12. 2010 pod matičnim brojem 080747267.
OIB: 83282470364. Tvrtka je u sustavu PDV-a.


Žalbe, reklamacije i informacije:

U slućaju žalbi, reklamacija ili informacija u vezi naših usluga možete nas kontaktirati putem elektronske pošte na adresu info@ebutik.hr ili poštom na adresu: 

GERENS GRUPA d.o.o.,
Šenoina 2A, Brezje
10431 Sveta Nedelja
Hrvatska